Medior Network Engineer

Solliciteer nu!

Medior Network Engineer

Kan je het netwerk bij je huidige werkgever nu wel dromen, gaat het nergens heen met de organisatie of willen ze je in een hokje stoppen? Dan is het hoog tijd voor iets nieuws!

Quanza zoekt per direct nieuwsgierige netwerk engineers voor het beheren en verbeteren van een varieteit aan Service Provider en Enterprise netwerken. 

FULL-TIME · AMSTERDAM

Wat hebben we voor je in petto? 

Als Medior Network Engineer ben je bij Quanza vooral bezig met het implementeren en uitwerken van nieuwe ontwerpen, het uitvoeren van complexe changes en het oplossen van lastige problemen. Je helpt onze Junior Engineers met incidenten en changes, en werkt samen met onze Senior Engineers aan ontwerpen en projecten. 

Samen met je ca. 12 directe collega's van het Network Engineering team bouw en beheer je maatwerk omgevingen die zeer uiteenlopen, maar altijd bedrijfskritisch en interessant zijn. Door de grote verscheidenheid aan klanten, technieken en fabrikanten zul je je breed kunnen (moeten!) ontwikkelen en is geen dag hetzelfde.  

Jullie voeren changes door en debuggen op de commandline, houden alles in de gaten met Icinga, en communiceren via Slack en JIRA. Tenzij jullie ondertussen alweer betere tools gevonden hebben natuurlijk! 

Je wordt geholpen door zo'n 70 collega's (al kunnen het er tegen de tijd dat je dit leest er best al 80 zijn), zoals onze altijd wakkere NOC Operators die 24x7 telefoon en monitoring in de gaten houden, en onze Field Engineers die overal naartoe scheuren waar er gekeken, geschroefd of geschopt moet worden. 

Waar en wanneer?

Normaliter zal je vanuit ons kantoor binnen de ring van Amsterdam werken. Soms help je onze Field Engineers een handje, met name als er nieuw speelgoed geïnstalleerd moet worden. Met enige regelmaat thuiswerken is geen probleem.

Je werktijden zijn meestal van 9 tot 5 (onze klanten werken nu eenmaal op die rare tijden), maar dat is zeker niet je mentaliteit. Zo nu en dan moeten er dingen aan het netwerk gedaan worden die het daglicht niet kunnen verdragen, en als je er klaar voor bent zal je ca. 1 vaste dag per week waakdienst draaien. 

Wat verwachten we van je? 

 • HBO of academisch werk- en denkniveau. Dropout? join the club!

 • Minimaal 3 jaar hands-on ervaring met Juniper, Cisco of vergelijkbare spullenboel. 
 • Ervaring met een service provider, enterprise of complexe datacenter omgeving.

 • Cisco CCNP of Juniper JNCIS certificering, of door schade en schande minstens net zo wijs geworden.
 • Dat je Visio plaatjes kan maken en gebruiken.
 • Solide analytische skills: je gaat ze nodig hebben.
 • Dat we niet de hele tijd op je hoeven te letten. Dus dat je zelfstandig aan de slag gaat en aan de bel trekt als je er niet uitkomt met Google. Of wanneer je je begint te vervelen.
 • Dat je correct Nederlands spreekt en foutloos schrijfdt en dat je een stuk beter in Engels bent dan Louis van Gaal.
 • Dat je verder denkt dan je functieomschrijving lang is: Quanza levert namelijk totaaloplossingen die alle lagen van het OSI model beslaan.

Waar worden we vrolijk van?

 • Mensen die hun HBO System and Network Engineering diploma, of nog beter: een OS3/SNE master hebben gehaald hoeven we meestal ook niet veel te vertellen.

 • Als je bekend bent met ITIL praat het makkelijk, in ieder geval met onze klanten.

 • Certificeringen zijn verdraaid handig, zowel wij als onze klanten weten dan meteen wat je minimaal in huis hebt. 
 • Een rijbewijs komt weleens van pas.

 • Humor om te lachen.


Wat bieden we je? 

 • veel variatie, vrijheid en verantwoordelijkheid
 • weinig meetings

 • flexibele werktijden 

 • een manager die weet waar jij het over hebt
 • veel mogelijkheden tot ontwikkeling, in zowel de diepte als in de breedte

 • we maken tijd en geld voor jouw trainingen

 • een Macbook Pro (of als je een ander geloof aanhangt een vergelijkbare Dell) van de zaak
 • een bruto salaris tussen de 3000 en 4000 Euro op basis van 40 uur
 • een auto van de zaak is bespreekbaar
 • vrijdagmiddagborrel!!

Quanza is een snel groeiende organisatie waarin je als engineer het verschil kan maken, je geen pak aan hoeft en je vooral bezig bent met dingen die er echt toe doen. Groei door, groei mee met ons!

Is dit toch niet helemaal je ding? Kijk op http://werkenbij.quanza.net/ voor onze andere vacatures! 

Peter

Hidde

Maarten

Jasper

Remco

Tim

Lucas

Jordi

Martin

Frank

Wie zijn we? 

Quanza is de IT dienstverlener die begint waar de rest ophoudt. Onze expertise is digitale infrastructuur, dus alles wat er achter de schermen van de de online wereld van vandaag zit. Met pragmatische processen en slimme mensen realiseren we unieke IT oplossingen die niemand anders kan of wil leveren.

Wat vinden we?

Iedereen moet doen waar ie energie van krijgt. We zoeken nog naar een minder zweverige formulering, maar we bedoelen hiermee dat we de taken (onder collega's, leveranciers en klanten) zo proberen te verdelen dat iedereen doet waar hij goed in is of nog beter in wil worden. Want als je je vol overgave kan storten op je passie is alles mogelijk. Dit is geen geldig excuus om je uren niet in te vullen, overigens.

Problemen zijn oplossingen die nog bedacht moeten worden. Eentje uit de koker van onze directeur, die ons trouwens graag verrast met "uitdagende" projecten. Eigenlijk is overal wel een oplossing voor te bedenken, en dat doen we dan ook. Het onmogelijke toch mogelijke maken, dat is de sport. 

Verantwoordelijkheid is er om genomen te worden. Wij pakken de problemen op waar anderen omheen draaien, en als we daarbij onze billen branden gaan we op de blaren zitten: rotzooi ruimen we zelf op en fouten geven we eerlijk toe. Daarover gesproken... 

Maak elke dag nieuwe fouten. Nieuwe fouten wijzen ons op iets dat we nog niet bedacht hadden, en dat is interessant. Wat we wel heel vervelend vinden is als we steeds dezelfde fout maken, want daar worden we niets wijzer van. En dat brengt ons op ons laatste tegeltje...  

Be curious. Dat was in de steentijd van het internet de slogan van een vroegere werkgever van een aantal van onze collega's, en die houden we erin! Als je wat wil weten houden wij je niet tegen. Kennis begint met nieuwsgierigheid, en kennis is... precies! Muwahaha! World domination! 

Zin om samen met ons de wereld te veroveren? Solliciteer nu!