Senior DevOps Engineer

Solliciteer nu!

Senior DevOps Dude

Wil jij meehelpen met de doorontwikkeling van onze business line CloudMerge? Wil je dagelijks samenwerken met zeer ervaren en gedreven professionals? Alles meekrijgen over ‘het nieuwe werken’ aka DevOps? En vind je het niet vervelend dat je daardoor het nieuwste van het nieuwste leert op het gebied van cloud computing en automation?

Kom maar door!

FULL-TIME · AMSTERDAM

Met zo’n 70 collega's neemt Quanza de verantwoordelijkheid voor IT omgevingen die altijd online moeten zijn. Tot nu toe was het de normaalste zaak van de wereld dat zo’n IT omgeving binnen onze eigen cloud of die van de klant werd ondergebracht. Maar hé, we leven in een wereld waar ‘disruption’ aan de orde van de dag is, dus het hebben van een eigen infrastructuur is helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom willen wij er voor zorgen dat onze klanten hun applicatie kunnen laten landen waar het op dat moment voor hun het beste is. En dat is niet het enige. Alles wat we doen, doen we geautomatiseerd. En daarmee helpen we ontwikkelaars om zich volledig te concentreren op datgene waar ze goed in zijn. Zij de code, wij de infra.

Wat heeft Quanza voor je in petto?

Je gaat aan de slag bij het DevOps team wat deel uit maakt van de afdeling Consultancy & Engineering. Denk nu niet dat je daardoor in een saaie omgeving terecht komt, want niets is minder waar. Je opereert midden in een van de meest dynamische (en soms hectische) bedrijven van Nederland. Technische collega’s in overvloed, en de een is nog meer gepassioneerd dan de ander. Kortom, voldoende collega’s om mee te sparren, te lunchen, te gamen en bovenal te bouwen.

Naast de al aanwezige commerciële en technische collega’s word jij één van de DevOps Engineers en sta je aan de vooravond van een groot avontuur. Dat klinkt vrijblijvend, maar is zeker niet zo bedoeld. Er is immers genoeg te doen. Zo zijn jouw toekomstige collega’s dagelijks bezig met zaken als orchestration, configuration management, provisioning en reporting. Onze partners bestaan uiteraard uit de grote hyperscalers zoals AWS, Google Cloud Platform, Openstack en Azure. Stuk voor stuk partijen waarvan wordt verwacht dat we ze kennen en op basis daarvan een gedegen advies af kunnen geven over waar een applicatie het beste kan landen.

En dat is qua uitdagingen nog maar het topje van de ijsberg. Want hoe knopen we alles aan elkaar? Hoe gaan we invulling geven aan dat ultieme doel om ‘application loads’ liefst vol automatisch te verhuizen van de ene naar de andere cloud? En ook dat is zeker niet alles. Eén van de kernwaarden is transparantie. Onze klanten moeten 24x7 zicht hebben waar hun omgeving draait, hoe die draait en vooral ook waar hun data staat. En als we in staat zijn om loads dynamisch te laten schalen dan moet de factuur die we vervolgens versturen al net zo dynamisch zijn. Je begrijpt het, automatisering is key. Zonder dat gaan we onze grootse ambitie niet waar maken. En jij hebt nu de mogelijkheid om daar een bijdrage aan te leveren!

En dan naar huis… Nou vergeet het maar. Want wat we beloven zullen we ook waar moeten maken (en liefst een beetje meer). En ook daar hebben we je hulp keihard nodig. Je bouwt, implementeert, migreert, controleert, documenteert, en draagt kennis over zodat er uiteindelijk ook beheerd kan worden. Vergeet niet dat je niet alleen bent. Een heel bataljon top collega’s om je heen die je graag zullen helpen.

Waar en wanneer?

Je werkt vanuit ons goed bereikbare en moderne kantoor binnen de ring van Amsterdam. De werktijden zijn officieel van 9 tot 5, maar helemaal van deze tijd is dat niet meer natuurlijk. Als je ’s ochtends een keer later wil beginnen en ’s avonds doortrekt is dat aan jou, mits je dat maar afstemt met je collega’s.

Wat kun je op verjaardagen en partijen vertellen?

• Dat je ervaring hebt met het werken in een DevOps team.

• Dat je aantoonbare ervaring hebt met het opzetten en implementeren van geautomatiseerde systemen.


• Dat je gewend bent om op een agile (SCRUM) manier te werken.

• Dat je weet wat hard werken is: handen uit de mouwen, poten in de klei.

• Dat je zelfstandig kunt werken.

• Dat je met een gerust hart mee gaat naar naar een klant, omdat je zijn taal spreekt en in staat bent om het ‘Quanza woord’ te verkondigen.

• Dat je verder denkt dan je functieomschrijving lang is: je levert immers totaaloplossingen die alle lagen van het OSI model beslaan.

• Dat je een goed gevulde gereedschapskoffer hebt. Als je die opent zien we zaken als Puppet, Chef, Ansible, Jenkins, Python etc. En met een beetje geluk treffen we ook nog eens zaken aan als ElasticSearch, Logstash, Kibana, Openstack, Kubernetes en Docker. (just to name a few).

• Dat je met al je gereedschap in staat bent om omgevingen te bouwen in landschappen als AWS, Azure, Openstack en Google Cloud Platform, etc. Met andere woorden: bekend met de belangrijkste public clouds.

• Dat je voldoende kennis hebt om een API te bouwen.

• Dat informatiebeveiliging (governance en compliancy) onderdeel is van je DNA. Niet alleen in al je handelen, maar ook als je nadenkt over een nieuwe infrastructuur.

• Dat je veel lacht! We zijn een serieuze club, maar humor hebben we ook.

Wat bieden we je? (Waar jij vrolijk van moet worden)

• Veel variatie, dynamiek, vrijheid en verantwoordelijkheid

• Never a dull moment.

• Een manager die niets heeft met managen, maar er alleen maar is om jou succesvol en gelukkig te laten zijn

• Een marktconform salaris en ter aanvulling van de gereedschapskoffer een telefoon en laptop naar keuze.

• Lunch everyday! Free drinks every friday afternoon!

Quanza is al 17 jaar dé toonaangevende partner voor veel bedrijven als het gaat over het bedenken, bouwen en beheren van digitale infrastructuren. De kennis en expertise die daar aanwezig is, de loyale klanten en bovenal de cultuur zullen een substantiële bijdrage leveren aan jouw succes.

Is dit toch niet helemaal je ding? Kijk op http://werkenbij.quanza.net/ voor onze andere vacatures! 

Wie zijn we? 

Quanza is de IT dienstverlener die begint waar de rest ophoudt. Onze expertise is digitale infrastructuur, dus alles wat er achter de schermen van de de online wereld van vandaag zit. Met pragmatische processen en slimme mensen realiseren we unieke IT oplossingen die niemand anders kan of wil leveren.

Wat vinden we?

Iedereen moet doen waar ie energie van krijgt. We zoeken nog naar een minder zweverige formulering, maar we bedoelen hiermee dat we de taken (onder collega's, leveranciers en klanten) zo proberen te verdelen dat iedereen doet waar hij goed in is of nog beter in wil worden. Want als je je vol overgave kan storten op je passie is alles mogelijk. Dit is geen geldig excuus om je uren niet in te vullen, overigens.

Problemen zijn oplossingen die nog bedacht moeten worden. Eentje uit de koker van onze directeur, die ons trouwens graag verrast met "uitdagende" projecten. Eigenlijk is overal wel een oplossing voor te bedenken, en dat doen we dan ook. Het onmogelijke toch mogelijke maken, dat is de sport. 

Verantwoordelijkheid is er om genomen te worden. Wij pakken de problemen op waar anderen omheen draaien, en als we daarbij onze billen branden gaan we op de blaren zitten: rotzooi ruimen we zelf op en fouten geven we eerlijk toe. Daarover gesproken... 

Maak elke dag nieuwe fouten. Nieuwe fouten wijzen ons op iets dat we nog niet bedacht hadden, en dat is interessant. Wat we wel heel vervelend vinden is als we steeds dezelfde fout maken, want daar worden we niets wijzer van. En dat brengt ons op ons laatste tegeltje...  

Be curious. Dat was in de steentijd van het internet de slogan van een vroegere werkgever van een aantal van onze collega's, en die houden we erin! Als je wat wil weten houden wij je niet tegen. Kennis begint met nieuwsgierigheid, en kennis is... precies! Muwahaha! World domination! 

Zin om samen met ons de wereld te veroveren? Solliciteer nu!