Senior DevOps Engineer

Solliciteer nu!

Senior DevOps Dude

Ben je er klaar mee, bij je huidige werkgever? Zin in wat nieuws, en dan bedoelen we iets totaal nieuws? Wij zijn vol enthousiasme en passie met iets gestart waar we heilig in geloven: cloud broker services! Ben je een ‘front runner’ een ‘self starter’ en ook nog een beetje entrepreneur? Wil jij verantwoordelijk zijn voor de technische invulling van deze nieuwe dienst? Kom maar door!

Met ondertussen bijna 60 collega's neemt Quanza de verantwoordelijkheid voor IT omgevingen die altijd online moeten zijn. Tot nu toe was het de normaalste zaak van de wereld dat zo’n IT omgeving binnen onze eigen cloud of die van de klant werd ondergebracht. Maar hé, we leven in een wereld waar ‘disruption’ aan de orde van de dag is, dus het hebben van een eigen infrastructuur is helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom willen wij er voor zorgen dat onze klanten hun applicatie kunnen laten landen waar het op dat moment voor hun het beste is. En dat doen we vanuit een compleet nieuwe businessunit genaamd CloudMerge. Onze pay-off zegt genoeg: ‘the right workload in the right place’.

FULL-TIME · AMSTERDAM

Wat hebben we voor je in petto? 

Je gaat aan de slag als tweede werknemer van de recentelijk in het leven geroepen BV CloudMerge. Denk nu niet dat je daardoor in een saaie omgeving terecht komt, want niets is minder waar. CloudMerge is organisatorisch, maar ook fysiek onderdeel van Quanza en dat heeft als prettige bijkomstigheid dat je opereert midden in een van de meest dynamische (en soms hectische) bedrijven van Nederland. Technische collega’s in overvloed, en de een is nog meer gepassioneerd dan de ander. Kortom, voldoende collega’s om mee te sparren, te lunchen, te gamen en bovenal te bouwen.

Naast de al aanwezige Business Unit Manager word jij het technische geweten van CloudMerge en sta je aan de vooravond van een groot avontuur. Dat klinkt vrijblijvend, maar is zeker niet zo bedoeld. Er komt immers een flink portie verantwoordelijkheid op je schouders te rusten. Samen met je collega ga jij vorm geven aan de uiteindelijke propositie waardoor je indirect invloed hebt op de strategie en het beleid. En om dat te kunnen, verwachten we dat je beschikt over aanzienlijke ‘state-of-the-art’ kennis. En nu komt het. We zoeken naar de vermaarde speld in de hooiberg.

Als technisch geweten ga je onder andere goed doordachte keuzes maken. Keuzes die alles te maken hebben met datgene wat CloudMerge voor ogen heeft, en dat is cloud broker worden. Als je de juiste kandidaat bent dan kun jij ons nu al vertellen wat daar de uitdagingen zijn. Want met welke tooling gaan we aan de slag? Hoe en met wat gaan we zorg dragen voor orchestration, configuration management, provisioning en reporting? Wie worden onze partners? Natuurlijk zijn dat AWS en Azure, maar welke gespecialiseerde of Nederlandse partijen voegen we toe aan ons portfolio? Het is mede aan jou om daar keuzes te maken. Hoe knopen we alles aan elkaar? Hoe gaan we invulling geven aan dat ultieme doel om ‘application loads’ liefst volautomatisch te verhuizen van de ene naar de andere cloud? En dat is zeker niet alles...

Eén van de kernwaarden van CloudMerge zal transparantie zijn. Onze klanten moeten 24x7 zicht hebben waar hun omgeving draait, hoe die draait en vooral ook waar hun data staat (oh ja, het zou ook fijn zijn als je iets af weet van data soevereiniteit...). En als we in staat zijn om loads dynamisch te laten schalen dan moet de factuur die we vervolgens versturen al net zo dynamisch zijn. Waar we beslist niet aan voorbij mogen gaan is onze CFO (en dat heeft niets te maken met het feit dat hij jouw salaris overmaakt). Die wil niets liever dan dat er vanuit provisioning oogpunt een directe koppeling is met onze financiële systemen. Je begrijpt het, automatisering is key. Zonder dat gaan we onze grootse ambitie niet waar maken. Ook daar mag jij invulling aan geven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de wens om uiteindelijk gecertificeerd te worden conform de ISO 27017 standaard, want beveiliging staat hoog op de prio lijst.

Zijn we er dan? Is dit wat we zoeken? Eh nee, sorry. We hadden het niet voor niets over een speld in een hooiberg. Ook al zijn we nog hartstikke jong en moet er nog veel gebeuren, toch zijn er al diverse klanten die met ons in gesprek gaan en vragen of we ze willen helpen. Hier komt de reputatie van Quanza om de hoek. Haar klanten weten namelijk dat ze altijd geholpen worden. Al dan niet met volledig op maat gemaakte oplossingen, maar vooral: van de allerbeste kwaliteit, met en door gepassioneerde medewerkers gebouwd die verder denken en doen dan de gemiddelde klant verwacht. En wat dat betreft zal CloudMerge niet anders zijn. We willen verwachtingen overtreffen. En in dat licht zal jij in eerste instantie ook met regelmaat de pet op moeten zetten van pre-sales consultant. Vanuit die positie ben je de gesprekspartner voor onze klant vanuit een technisch perspectief en verzorg je de input voor je commerciële collega’s om met een goed doordacht voorstel te komen.

En dan naar huis... Nou vergeet het maar. Want wat we beloven zullen we ook waar moeten maken (en liefst een beetje meer). En ook daar hebben we je hulp keihard nodig. Je bouwt, implementeert, migreert, controleert, documenteert, en draagt kennis over zodat er uiteindelijk ook beheerd kan worden. Vergeet niet dat je niet alleen bent. Een heel bataljon top collega’s om je heen die je graag zullen helpen, maar jij bent verantwoordelijk. Dat is waar het om gaat.

Tot slot: uit al het voorgaande kun je opmaken dat we zoeken naar een bouwer. Iemand die het leuk vindt om koers te bepalen en die zich wil ontwikkelen. Want je zult begrijpen dat CloudMerge de ambitie heeft om te groeien en groeien wil niet alleen zeggen meer klanten, maar ook meer collega’s. En die collega’s zullen gemanaged moeten worden. Dus ook op dat vlak liggen er kansen.

Waar en wanneer?

Je werkt vanuit ons goed bereikbare kantoor binnen de ring van Amsterdam, maar voel je vrij om thuis te werken als focus en concentratie gewenst zijn. De werktijden zijn officieel van 9 tot 5, maar helemaal van deze tijd is dat niet meer natuurlijk. Als je ’s ochtends een keer later wil beginnen en ’s avonds doortrekt is dat aan jou.

Wat verwachten we van je?

 • Ervaring met het werken in een DevOps team en/of het uitdenken van cloud gebaseerde infrastructuren. 
 • Aantoonbare ervaring met het opzetten en implementeren van geautomatiseerde systemen.
 • Een agile (SCRUM) manier van werken.
 • HBO of academisch werk- en denkniveau. Dropout? join the club!
 • Handen uit de mouwen, poten in de klei. We gaan bouwen!
 • Dat je zelfstandig aan de slag gaat en aan de bel trekt als je er niet uitkomt. Als je je begint te vervelen doen we iets niet goed.
 • De Nederlandse taal beheerst, foutloos schrijfdt en dat je een stuk beter in Engels bent dan Louis van Gaal.
 • We je met een gerust hart naar een klant kunnen sturen, omdat je zijn taal spreekt en in staat bent om het CloudMerge woord te verkondigen.
 • Dat je verder denkt dan je functieomschrijving lang is: je levert immers totaaloplossingen die alle lagen van het OSI model beslaan.

Waar worden we vrolijk van?

 • Een goed gevulde gereedschapskoffer. Als we die openen verwachten we zaken te zien als Puppet, Chef, Ansible, Jenkins, Python etc. En hoe mooi zou het zijn als we daar ook nog eens zaken tegen komen als OpenStack, CloudForms, Kubernetes, Mesos etc. (just to name a few).
 • Nieuwsgierigheid, want dan kunnen we er vanuit gaan dat je, al is het maar een beetje, in zijn algemeenheid bekend bent met Microservices en in het bijzonder met Docker (what else..?).
 • Met al je gereedschap ben je in staat om omgevingen te bouwen in landschappen als AWS, Azure, Google Cloud Engine, etc. Met andere woorden: bekend met de belangrijkste public clouds.
 • Voldoende kennis om een API te bouwen zodat we een antwoord hebben op de toenemende vraag naar hybride cloud oplossingen. En in het verlengde daarvan zou het mooi zijn als je ook nog wat weet van API management en API gateways.
 • Informatiebeveiliging (governance en compliancy) is onderdeel van je DNA. Niet alleen in al je handelen, maar ook als je nadenkt over een nieuwe infrastructuur. Onze klanten vertrouwen daar op.
 • De collega’s van Quanza spreken netwerk. Handig als je weet waar ze het over hebben, en nog handiger als jij de ondertiteling verzorgt naar ‘software defined’.
 • Kennis van ITIL is handig, maar je bent pas de juiste M/V als je de DevOps cultuur hebt omarmd.
 • Humor! We zijn een serieuze club, maar gelachen wordt er ook.

Waar moet jij vrolijk van worden? 

 • Veel variatie, dynamiek, vrijheid en verantwoordelijkheid 
 • Never a dull moment.
 • Een manager die niet tot op detail met je mee kan praten, maar er alles aan zal doen om jou succesvol te maken (is ook zijn belang).
 • Doorgroeimogelijkheden naar een managementrol.
 • Een marktconform salaris en ter aanvulling van de gereedschapskoffer een telefoon en laptop naar keuze.
 • Free lunch everyday! Free drinks every friday afternoon!

CloudMerge is feitelijk een startup, maar wel een met de luxe van een gedegen en succesvol moederbedrijf. De kennis en expertise die daar aanwezig is, de loyale klanten en bovenal de cultuur zullen een substantiële bijdrage leveren aan jouw succes.

Solliciteer nu!

Is dit toch niet helemaal je ding? Kijk op http://werkenbij.quanza.net/ voor onze andere vacatures! 

Wie zijn we? 

Quanza is de IT dienstverlener die begint waar de rest ophoudt. Onze expertise is digitale infrastructuur, dus alles wat er achter de schermen van de de online wereld van vandaag zit. Met pragmatische processen en slimme mensen realiseren we unieke IT oplossingen die niemand anders kan of wil leveren.

Wat vinden we?

Iedereen moet doen waar ie energie van krijgt. We zoeken nog naar een minder zweverige formulering, maar we bedoelen hiermee dat we de taken (onder collega's, leveranciers en klanten) zo proberen te verdelen dat iedereen doet waar hij goed in is of nog beter in wil worden. Want als je je vol overgave kan storten op je passie is alles mogelijk. Dit is geen geldig excuus om je uren niet in te vullen, overigens.

Problemen zijn oplossingen die nog bedacht moeten worden. Eentje uit de koker van onze directeur, die ons trouwens graag verrast met "uitdagende" projecten. Eigenlijk is overal wel een oplossing voor te bedenken, en dat doen we dan ook. Het onmogelijke toch mogelijke maken, dat is de sport. 

Verantwoordelijkheid is er om genomen te worden. Wij pakken de problemen op waar anderen omheen draaien, en als we daarbij onze billen branden gaan we op de blaren zitten: rotzooi ruimen we zelf op en fouten geven we eerlijk toe. Daarover gesproken... 

Maak elke dag nieuwe fouten. Nieuwe fouten wijzen ons op iets dat we nog niet bedacht hadden, en dat is interessant. Wat we wel heel vervelend vinden is als we steeds dezelfde fout maken, want daar worden we niets wijzer van. En dat brengt ons op ons laatste tegeltje...  

Be curious. Dat was in de steentijd van het internet de slogan van een vroegere werkgever van een aantal van onze collega's, en die houden we erin! Als je wat wil weten houden wij je niet tegen. Kennis begint met nieuwsgierigheid, en kennis is... precies! Muwahaha! World domination! 

Zin om samen met ons de wereld te veroveren? Solliciteer nu!