Project Manager

Apply now

Senior Project Manager

Ben jij een ervaren Project Manager en wil jij nou een keer werken bij een ècht leuk bedrijf? Quanza B.V. is een IT dienstverlener met een informele maar professionele cultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn. Met ondertussen meer dan 75 collega’s nemen we de verantwoordelijkheid voor maatwerk digitale infrastructuren die altijd online moet zijn, zoals netwerken van Internet Providers en de systemen achter grote websites.

Werkplezier is belangrijk, maar hard werken ook, en dat werpt z'n vruchten af: we blijven groeien! Zowel qua organisatie als klantomvang. Daarom zijn we steeds op zoek naar slimme en leuke mensen die ons willen helpen om Quanza nog groter, nog beter en nog leuker te maken.

Full-time · Amsterdam


Je afdeling

Binnen de afdeling Customer Operations hebben we als missie om alle inkomende orders van Sales met maximale klanttevredenheid uit te voeren. Na het ontvangen van de order bestellen we alle benodigde apparatuur en diensten, die we vervolgens integraal werkend opleveren. Natuurlijk maken we hierbij gebruik van kennis van specialisten en voeren we de taken binnen het gestelde budget en tijd uit.

Customer Operations is leidend in het klantproces: van order tot de acceptatie van de oplevering door de klant. Tijdens dit proces nemen we continu de leiding in de communicatie en afstemming met de klant. Daarna dragen we de order over aan Finance en/of Service Operations, die het verdere proces voor hun rekening nemen.

Of het nu een eenvoudige standaard klantorder (bijvoorbeeld een hardware levering, of de installatie van een router) betreft of een complexe klantorder (bijvoorbeeld de vervanging van een LAN/WAN netwerk op tientallen locaties, of de migratie van een serverpark naar de publieke cloud), de afdeling Customer Operations neemt altijd volledige verantwoordelijkheid voor communicatie, kwaliteit, levertijd en kosten.

Je functie

Als Project Manager ben je verantwoordelijk voor het projectmanagement van alle complexe klantorders (projecten) die aan jou zijn toegewezen.

Na verkoop van het project komt de verantwoordelijkheid van de uitvoer van de opdracht bij jou als projectmanager te liggen. Voor deze projecten ben jij verantwoordelijk voor de aansturing (“orchestratie”) van alle benodigde resources binnen Quanza. Je zorgt ervoor dat de werkzaamheden op tijd, binnen budget en naar tevredenheid worden uitgevoerd.

Gedurende het project bewaak en verzorg je de de soepele samenwerking met de andere afdelingen binnen Quanza. Denk hierbij aan overdracht en afstemming met Purchasing/Logistiek, Field Force, Engineering, Service Operations en Finance. Daarnaast ben jij primair verantwoordelijk voor alle communicatie met de klant.

Bovendien zorg je voor het dagelijks inzichtelijk en up-to-date houden van rapportages of dashboards, zodat de voortgang voor alle betrokken collega’s binnen Quanza volledig transparant is.

Je bent belangrijk voor het behalen van een hoge mate van “operational excellence” binnen Quanza en bent daarom verantwoordelijk voor het signaleren en implementeren van potentiële verbeteringen.

Je rapporteert direct aan de Transition Director.

Je verantwoordelijkheden

 • Je levert in de offertefase regelmatig ondersteuning aan sales. Bij eenvoudige offertes heb je de verantwoordelijkheid om de benodigde werkzaamheden globaal vast te stellen in een en deze zo realistisch mogelijk te vertalen naar benodigde uren en project deliverables.

 • Bij grote aanbiedingen kun je door de Accountmanager gevraagd worden deel te nemen aan een bidteam, dat verantwoordelijk is voor de totstandkoming van de offerte.

 • Je maakt het projectplan of een detailplanning van het globale plan op basis van de offerte na de opdrachtverstrekking door de klant (klantorder).

 • Projectonderdelen hieruit die als (standaard) klantorders te kwalificeren zijn, delegeer je daar waar mogelijk aan een Customer Order Manager.

 • Je maakt reserveringen van resources definitief en de planning stem je in detail af met de klant.

 • Je maakt een detailplan dat ook voor de klantorganisatie zichtbaar maakt welke deliverables en input worden opgeleverd en welke verantwoordelijkheden (RACI) daar liggen waarvan het project afhankelijk is.

 • Je zorgt voor de inrichting van een projectadministratie waarmee jouw collega’s zowel de voortgangsrapportages als financiële rapportages kunnen maken.

 • Je zorgt dat alles klaar staat voor de dagelijkse benodigde voortgang van projecten die binnen budget, tijd en kwaliteit worden opgeleverd.

 • Je stuurt alle benodigde uitvoerende resources (Engineers, Operators, Field Engineers, Inkoop) aan op basis van duidelijke deliverables en deadlines.

 • Je houdt je benodigde resources in de gaten en maakt regelmatig forecasts om capaciteitsproblemen te voorkomen.

 • Je controleert dat iedereen de juiste registratie en administratie doet van het gebruik en inzet van resources, zodat de voortgang van het project altijd duidelijk is, deze richting klant verantwoord kan worden en uiteindelijk door Finance kan worden gebruikt om een correcte factuur te versturen.

 • Je kent producten en leverprocessen in de organisatie door en door.

 • Je communiceert in principe wekelijks of conform vaststelling in projectplan over de voortgang van je projecten in de vorm van rapportages of dashboards.

 • Je escaleert op tijd naar jouw interne management en bij de klant, wanneer er problemen blijken met beschikbaarheid en kwaliteit van resources die jij nodig hebt.

 • Wanneer er commerciële kansen/onduidelijkheden/issues ontstaan over zaken die (potentieel) impact hebben op gemaakte afspraken over pricing en verplichtingen, betrek je altijd de Accountmanager.

 • Je project rond je af door geleverde producten en diensten functioneel en technisch werkend op te leveren en af te laten tekenen door de klant. Of als de klant dat kiest de volledige onboarding hiervan naar het Operate domein van Quanza te realiseren.

 • Je signaleert kansen tot verbeteringen, helpt bij de implementatie van de verbeteringen en zorgt daarmee voor “incremental improvements” in de processen bij Quanza.

Je opleiding en ervaring

 • Je werkt en denkt op HBO-niveau.

 • Je hebt 5 jaar relevante werkervaring en hebt ervaring als Project Manager (PM).

 • Je hebt bij voorkeur technische inhoudelijke kennis en ervaring in de Quanza businessdomeinen van óf Networking óf Computing, óf van beide.

 • Je bent bekend met ICT: de producten en diensten zoals Quanza die aanbiedt.

 • Je hebt kennis van projectmanagementmethodieken en procesmanagement.

 • Je spreekt en schrijft goed zakelijk Nederlands en Engels.

Je competenties

Resultaatgericht | Commercieel | Analytisch | Communicatief vaardig | Organisatie- en coördinatietalent | Eigen inzicht en initiatief | Klantgericht

Over Quanza

Quanza is een IT dienstverlener met een informele maar professionele cultuur. Werkplezier is belangrijk, maar hard werken ook, en dat werpt z'n vruchten af: we blijven maar groeien! Daarom zijn we steeds op zoek naar slimme en leuke mensen die ons willen helpen om Quanza nog groter, nog beter en nog leuker te maken. Met ondertussen ruim 75 collega’s nemen we de verantwoordelijkheid voor maatwerk digitale infrastructuur die altijd online moet zijn, bijvoorbeeld netwerken van internetproviders of de systemen achter grote websites. Kom je ons helpen?


Solliciteer!

Wil jij ons team komen versterken als Project Manager? Druk dan op deze knop!