Senior Network Engineer

Solliciteer nu!

Senior Network Engineer

Kun je het netwerk bij je huidige werkgever nu wel dromen, gaat het nergens heen met de organisatie of willen ze je in een hokje stoppen? Zin in minder bureaucratie en meer ACTIE?

Kom dan eens bij ons een bakkie doen! Want bij Quanza denken we in oplossingen, houden we niet van corporate gedoe en zijn we op dit moment op zoek naar ervaren network engineers die mission critical infra razendsnel kunnen bedenken, bouwen en beheren! 

FULL-TIME · AMSTERDAM

Wat hebben we voor je in petto? 

Allereerst: als Senior Network Engineer stoppen we je bij Quanza niet in een hokje, je hebt zelf veel invloed op waar we je talent inzetten. Je senior collega's zijn vooral bezig met het bedenken en ontwerpen van oplossingen, maar je zal niet de hele dag de Visio kunstenaar kunnen uithangen, als senior moet je ook geregeld zelf de handen uit de mouwen steken. Je werkt samen met de Medior en Junior Engineers aan het implementeren van oplossingen, helpt bij het uitvoeren van complexe changes en je bent onze laatste hoop bij lastige problemen. 

Samen met je ca. 10 directe collega's van het Network Engineering team bouw en beheer je maatwerk omgevingen die zeer uiteenlopen, maar altijd bedrijfskritisch en interessant zijn. Door de grote verscheidenheid aan klanten, technieken en fabrikanten zul je je breed kunnen (moeten!) ontwikkelen en is geen dag hetzelfde.  

Jullie communiceren via Slack, JIRA, de koffieautomaat en Bier Uur, houden alles in de gaten met Icinga, en voeren changes door en debuggen op de commandline. Tenzij jullie ondertussen alles weggeautomatiseerd hebben met Ansible, Puppet  of andere automation/orchestration oplossingen. Want ook de netwerkwereld verandert momenteel snel: automation, SDN, NFV... bij Quanza doen we mee! 

We werken bij Quanza met name aan ISP en datacenter netwerken, veel routing en switching dus, Cisco en Juniper natuurlijk, maar ook loadbalancing, security en anti-DDoS oplossingen komen regelmatig voorbij, en de optische laag (xWDM) heb je zo nu en dan ook onder je vingers.  

Je wordt daarmee geholpen door zo'n 70 collega's (al kunnen het er tegen de tijd dat je dit leest er best al 80 zijn), zoals onze altijd wakkere NOC Operators die 24x7 telefoon en monitoring in de gaten houden, en onze field engineers die overal naartoe scheuren waar er gekeken, geschroefd of geschopt moet worden. 

En ondanks dat we steeds groter worden en aan steeds serieuzere shizzle werken zijn we toch heel gewoon gebleven: nog steeds een echte techneutenclub die denkt in oplossingen, zonder corporate gedoe, waar gelachen mag worden en waar het ondanks alle techniek uiteindelijk gaat om mensen die het maken.

Waar en wanneer?

Normaliter zal je vanuit ons spiksplinternieuwe kantoor binnen de ring van Amsterdam werken. Af en toe ga je langs bij een klant of help je onze field engineers een handje, met name als er nieuw speelgoed geïnstalleerd moet worden. Met enige regelmaat thuiswerken is geen probleem.

Je werktijden zijn meestal van 9 tot 5 (onze klanten werken nu eenmaal op die rare tijden), maar dat is zeker niet je mentaliteit. Zo nu en dan moeten er dingen aan het netwerk gedaan worden die het daglicht niet kunnen verdragen, en als je er klaar voor bent zal je, tegen vergoeding, ca. 1 vaste dag per week waakdienst draaien. 

Wat verwachten we van je? 

 • HBO of academisch werk- en denkniveau. Dropout? join the club!

 • Minimaal 5 jaar hands-on ervaring met Juniper, Cisco of vergelijkbare spullenboel. 
 • Ervaring met een service provider, enterprise of complexe datacenter omgeving.
 • Cisco CCNP of Juniper JNCIP certificering, of door schade en schande minstens net zo wijs geworden. CCIE of JNCIE is natuurlijk helemaal top. 
 • Dat je hele mooie Visio plaatjes kan maken, ontwerp-ervaring hebt dus.
 • Dat je een aantal grotere projecten hebt meegemaakt, en ons daar wat over kan vertellen.

 • Solide analytische skills: je gaat ze nodig hebben. 
 • Dat we niet de hele tijd op je hoeven te letten. Dus dat je zelfstandig aan de slag gaat en aan de bel trekt als je er niet uitkomt met Google. Of wanneer je je begint te vervelen.
 • Dat je correct Nederlands spreekt en foutloos schrijfdt en dat je een stuk beter in Engels bent dan Louis van Gaal.
 • Dat je verder denkt dan je functieomschrijving lang is: Quanza levert namelijk totaaloplossingen die alle lagen van het OSI model beslaan.

Waar worden we vrolijk van?

 • Mensen die hun HBO System and Network Engineering diploma, of nog beter: een OS3/SNE master hebben gehaald hoeven we meestal ook niet veel te vertellen.

 • Als je bekend bent met ITIL praat het makkelijk, in ieder geval met onze klanten.

 • Certificeringen zijn verdraaid handig, zowel wij als onze klanten weten dan meteen wat je minimaal in huis hebt. 
 • Ervaring met network automation en orchestration, bijv. Ansible, Saltstack, Puppet of commerciële oplossingen.
 • Ervaring met SDN en NFV, denk aan overlay networks met bijv. VXLAN, Cisco ACI of OpenContrail. 
 • Een rijbewijs komt weleens van pas.
 • Een eigen mening die je overtuigend kunt onderbouwen.

 • Social skills vinden we natuurlijk heel gezellig.

 • Humor om te lachen.

Wat bieden we je? 

 • Veel variatie, vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Weinig meetings

 • Flexibele werktijden 
 • Een manager die weet waar jij het over hebt
 • Veel mogelijkheden tot ontwikkeling, in zowel de diepte als in de breedte
 • We maken tijd en geld voor jouw trainingen

 • Een Macbook Pro (of als je een ander geloof aanhangt een vergelijkbare Dell) van de zaak
 • Een salaris waar je goed van kan leven
 • Een knappe auto van de zaak of een dito vergoeding voor alternatief vervoer
 • Elke vrijdagmiddag borrel 
 • (Bijna) free lunch!

Quanza is een snel groeiende techneutenclub waarin je als engineer nog het verschil kunt maken, je geen pak aan hoeft en je vooral bezig bent met dingen die er echt toe doen.  

Druk op die knop en kom gewoon eens een bakkie doen!

Is dit toch niet helemaal je ding? Kijk op http://werkenbij.quanza.net/ voor onze andere vacatures! 

Zijn dit straks jouw collega's?

Jasper

Maarten

Martin

Lucas

Jeroen

Remco

Wie zijn we? 

Quanza is de IT dienstverlener die begint waar de rest ophoudt. Onze expertise is digitale infrastructuur, dus alles wat er achter de schermen van de de online wereld van vandaag zit. Met pragmatische processen en slimme mensen realiseren we unieke IT oplossingen die niemand anders kan of wil leveren.

Wat vinden we?

Iedereen moet doen waar ie energie van krijgt. We zoeken nog naar een minder zweverige formulering, maar we bedoelen hiermee dat we de taken (onder collega's, leveranciers en klanten) zo proberen te verdelen dat iedereen doet waar hij goed in is of nog beter in wil worden. Want als je je vol overgave kan storten op je passie is alles mogelijk. Dit is geen geldig excuus om je uren niet in te vullen, overigens.

Problemen zijn oplossingen die nog bedacht moeten worden. Eentje uit de koker van onze directeur, die ons trouwens graag verrast met "uitdagende" projecten. Eigenlijk is overal wel een oplossing voor te bedenken, en dat doen we dan ook. Het onmogelijke toch mogelijke maken, dat is de sport. 

Verantwoordelijkheid is er om genomen te worden. Wij pakken de problemen op waar anderen omheen draaien, en als we daarbij onze billen branden gaan we op de blaren zitten: rotzooi ruimen we zelf op en fouten geven we eerlijk toe. Daarover gesproken... 

Maak elke dag nieuwe fouten. Nieuwe fouten wijzen ons op iets dat we nog niet bedacht hadden, en dat is interessant. Wat we wel heel vervelend vinden is als we steeds dezelfde fout maken, want daar worden we niets wijzer van. En dat brengt ons op ons laatste tegeltje...  

Be curious. Dat was in de steentijd van het internet de slogan van een vroegere werkgever van een aantal van onze collega's, en die houden we erin! Als je wat wil weten houden wij je niet tegen. Kennis begint met nieuwsgierigheid, en kennis is... precies! Muwahaha! World domination! 

Zin om samen met ons de wereld te veroveren? Solliciteer nu!